От днес започва разпределението на случаен принцип на заявленията за

...
 От днес започва разпределението на случаен принцип на заявленията за
Коментари Харесай

Новата система за ТЕЛК решенията: Започва разпределението на случаен принцип на заявленията

 

От през днешния ден стартира разпределението на инцидентен принцип на заявките за освидетелстване от ТЕЛК. Oчаква се да бъде скъсен срокът за изговаряне на комисията при оценка.

Промени в закона от предходната година трябваше да разрешат проблема

Целта на смяната е заявката да бъде разпределено в комисия, в която има опция за най-ранни дата и час за разглеждането му.

Предвижда се комисии да бъдат образувани във всички държавни и общински лечебни заведения, както и в комплексните онкологични центрове, като се изключи Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи, Военномедицинска академия, Национална многопрофилна транспортна болница „ Цар Борис Трети “.

В лечебните заведения, които са академични и/или търговски сдружения със смесено държавно и общинско присъединяване в капитала, ще би трябвало да се основат минимум две ТЕЛК.

 Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас 2 мин. Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас  Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области 3 мин. Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области  Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни 2 мин. Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни  Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ 2 мин. Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ  „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд 5 мин. „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд  Новата организация към НДК се приключи: Какво следва? 2 мин. Новата организация към НДК се приключи: Какво следва?  Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас 2 мин. Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас  Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области 3 мин. Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области  Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни 2 мин. Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни  Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ 2 мин. Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ  „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд 5 мин. „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд  Новата организация към НДК се приключи: Какво следва? 2 мин. Новата организация към НДК се приключи: Какво следва?

Дава се опция също по този начин ТЕЛК да се откриват и в други държавни и общински лечебни заведения, в центрове за психологично здраве и в центрове за кожно-венерически болести.

Новото условие се оказва проблематично най-много за общинските лечебни заведения

Според измененията в правилника общият период за обжалване от всички заинтригувани страни е 14 дни. При обжалване на решението на ТЕЛК, НЕЛК ще може да го анулира и връща за нова експертиза единствено един път, след което ще бъде задължена да се произнесе с решение. Досега опцията за връщане на експертизата от НЕЛК към ТЕЛК беше неограничена. 

Решенията се издават и единствено по документи, като обзор ще се прави в стеснен брой случаи при избрани условия. 

Когато са налице няколко увреждания, за всяко от които в отправните точки за оценка на трайно понижената работоспособност/вид и степен на увреждане е посочен обособен %, оценката на трайно понижената работоспособност/вид и степен на увреждане се дефинира, като към най-високия % по съответната насочна точка на най-тежкото (водещото) увреждане и в случай че той не е 100 на 100, се прибавят 20 на 100 от сбора на процентите на останалите съпътстващи увреждания.

Разпределянето на документи ще е на инцидентен принцип от средата на годината

В случай на избрана 100 на 100 трайно понижена работоспособност/вид и степен на увреждане по съответната насочна точка на най-тежкото (водещото) увреждане съпътстващите увреждания не се прибавят в оценката, само че се изписват в мотивната част на експертното решение дружно със съответната насочна точка и %.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР